Присъединяването на България към еврозоната ще помогне за повишаването на доходите

...
Присъединяването на България към еврозоната ще помогне за повишаването на доходите
Коментари Харесай

Кампания обяснява за ползите от въвеждането на еврото у нас

Присъединяването на България към еврозоната ще помогне за повишението на доходите на хората. Това е едно от посланията, записани в информационната тактика за присъединението на страната ни към единната европейска валута, гласувана по-рано през седмицата.

Тя ще включва три етапи на разяснителна акция за изгодите от въвеждането на еврото у нас.

Присъединяването към еврозоната има редица изгоди, измежду които са повишение на успеваемостта на пазара на труда, заетостта, високи равнища на икономическа интензивност, трудова интеграция и приходи, написа още в посланията от разяснителната акция. Еврото ще помогне на семействата и компаниите по-лесно да предвиждат разноските си по лихви, ще понижи цената на дълговото финансиране, което ще остави свободен запас за други цели. Според проучвания, в страните, въвели еврото, понижава външната миграция.

Сред останалите изгоди са интензивен напредък на брутния вътрешен артикул, повече конкурентоспособност за бизнеса при експорт и доста други. Присъединяването към еврото не значи отвод от суверенитет, а в противен случай – дава повече благоприятни условия за присъединяване при образуването на общите решения за еврозоната, в сравнение с изискванията на валутен ръб, написа още в информационната тактика. Тя ще бъде разгърната на три етапи. Ще бъдат образувани обособени целеви групи, с които да се обхване цялото общество. Предвижда се и основаването на спомагателни информационни канали, на които да се дава отговор на разнообразни въпроси.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР